Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
Artikel Overzicht | Valentijnsdag »

:: zaterdag, 12 januari, 2002

Introspectie

Omdat ik wat problemen had met het installeren van een forum voor mijn nieuwe website, vroeg ik via ICQ raad aan Bryan. Hij maakte meteen van de gelegenheid gebruik om me te vragen om mee te werken aan het project "Men at Work" en hier wat voor te schrijven. Ik vroeg hem natuurlijk wat het doel, cq. thema was van dit project en dit was zijn antwoord: "Heel in het kort is het om mij en anderen te helpen het 'man-zijn' volledig te leven. Wat het kan betekenen om man te zijn, de vragen en de ideeën, antwoorden, uitdagingen"
Oeps! Ga daar maar even lekker een stukje voor schrijven.

Eigenlijk moet ik bekennen dat ik me tot-nu-toe helemaal niet zozeer bezig hield met de vraag, wat betekent het voor mij om man te zijn. En ook nu ik er tijdens het schrijven van dit stukje over nadenk, komen alleen maar de standaard dingen in mijn hoofd als wasbord buik en grote biceps. Beide heb ik echter niet en toch ben ik man(toch?!). Ook als ik om me heen kijk kom ik maar weinig mannen tegen die aan dit beeld voldoen. Wel heb ik een ab-trainer en ben ik met regelmaat in de fitness studio te vinden, het houd me dus, misschien wel op een onderbewust nivo, bezig. Komt dit door de massa media, die mij precies vertelt hoe de 'echte' man eruit hoort te zien, of -zoals ik mezelf vertel- het niet goed voor de gezondheid is om aan het spiegelkomplex te lijden? Maar er zijn toch ook dikke oude mannen, of niet?
Nee, de kern van het man zijn zit niet in het uiterlijke, maar wat is dan wel het man zijn? Gevaarlijke dingen doen? Ja heb ik ook gedaan. Parachute gaan springen. Ben daar echter snel weer mee opgehouden toen een collega van me zijn knie aan gruzelementen sprong toen hij op een stuk rots landde in plaats van in het weiland. Lafaard, hoor ik nu een stem in mijn achterhoofd roepen. Ja misschien, je kunt het echter ook slim noemen. Mijn ledematen moeten nog langer mee.
Is dat het dan, een echte man is stoer!
Maar wat is dat dan stoer? Is het stoer om een bushokje tot op zijn grondvesten te vernietigen, op één avond een krat bier leeg te zuipen, twee buitenlanders en een poot in elkaar te rammen? Vast niet! Toch zijn het meestal mannen die dit soort dingen doen.
Is het dan stoer om de Camel Trophy te rijden? Ook zo'n typisch mannen ding. Toegegeven er doen ook vrouwen mee, maar hoeveel vrouwen dromen er van om mee te doen en hoeveel mannen? Hoe ik het ook wend of keer, ik kom toch weer op die cliché dingen van het man zijn terecht. Maar is het dan echt zo, een man heeft toch ook zijn zachte zijde? En terwijl ik dat schreef hoor ik de stem in mijn achterhoofd zeggen: "Ja zijn vrouwelijke.......".

Wordt vervolgd....


Als altijd,
Coen

door | :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost