Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« Introspectie | Artikel Overzicht | Mannelijkheid »

:: donderdag, 14 februari, 2002

Valentijnsdag

Ik had vroeger een grondige hekel aan deze dag. Dat had natuurlijk alles te maken met mijn eigen psychologische make-up. Ik ervaarde deze dag als één grote commerciële verplichting. Ik 'moest' vanalles en dat 'moest' dan ook nog eens 'origineel' en daar bovenop ook nog eens 'spontaan'. Hoeveel meer redenen heb je dan nodig om de kont tegen de krib te gooien en demonstratief niet mee te doen, of het te 'vergeten'. Dit zijn natuurlijk niet de akties waar je als partner niet warm van wordt.

Tegenwoordig ben ik er iets meer ontspannen in geworden. Tradities kunnen gewoon heel leuk zijn en hebben zo hun waarde los van de eventuele commercie er omheen. Ik bedoel Sinterklaas blijft een groots feest ook zonder dat je de Bart Smit leeg hebt gekocht. Dit belooft een rustige Valentijn te worden. Ik ben nog niet verder gekomen dan een bijna anoniem sms'je en de onvermijdelijke en toch zeer gewaardeerde bloemen. Waar ga jij je Valentijn mee verrassen of, als je dit later leest, waar heb jij je Valentijn mee verrast?

door | Bryan :: [reakties (1)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost