Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« Eigenwaarde | Artikel Overzicht | The Matrix of Oz »

:: woensdag, 11 september, 2002

Kritische Massa: Projecten I

Men at Work, als site en als persoonlijk project, is nu ruim een jaar oud. Tijd dus om even terug te blikken en vooruit te kijken.

Om met dat persoonlijke te beginnen. De ontdekkingstocht blijft natuurlijk altijd persoonlijk. En dat geldt voor die iedereen die deze zelfde queeste aangaat. Alleen het is niet meer alleen. En dat maakt het zo mogelijk nog mooier. Een soort meer-dimensionaal persoonlijk zeg maar.

De feedback die ik hierop heb ontvangen, recentelijk, is dat het nog persoonlijker zou mogen. Dit om de herkenning en betrokkenheid te vergroten. Iets wat zeker gestalte gaat krijgen.

De herkenning, maar dan van een andere orde, is voor sommigen toch ook een soort obstakel gebleken. Niet iedereen voelt zich blijkbaar op z'n gemak met zijn verhaal open en bloot op het Net. In die zin verdienen de editors hulde en waardering door voorop te gaan als zijnde pioniers en scouts. Dit is natuurlijk ook een prachtig soort vrijheid. Janis Joplin zong al 'Freedom is having nothing (left) to lose'.

Ik heb deze site nooit gepromoot anders dan onder vrienden. Het originele idee was zelfs om de site pass word protected te maken. Maar los van het feit dat iedere beveiliging te kraken is, strookt het uiteindelijk ook niet met het idee van een open zoektocht.

Het is wel zo, dat sinds ik links heb opgenomen van mijn andere sites naar Men at Work en terug, het aantal bezoekersaantallen drastisch is toegenomen. Origineel was het alleen maar bedoeld als service voor die surfers die op de andere sites waren terechtgekomen en weer terugwilden naar waar ze vandaan kwamen.

Een ander effect was dat er nu veel meer vrouwelijke bezoekers op de site kwamen en komen. Dat kan ik niet aflezen uit de data logs (gelukkig, die informatie is nog veilig op het Net) maar uit de off-line (= e-mail) feedback die ik op de site heb mogen ontvangen. Het komische effect doet zich voor dat ik via de e-mail meer reakties van vrouwen heb mogen ontvangen dan van mannen!

Sowieso hebben we in een jaar tijd nog maar weinig reakties mogen ontvangen op datgene wat we hier doen. Dat is niet goed en niet slecht, gewoon een feit. Als we wel meer reakties willen zullen we toch iets anders moeten doen.

Het is onvermijdelijk dat we in de toekomst onze ideeën, experimenten en vragen in projectvormen gaan gieten. Onvermijdelijk in mijn toekomstvisie dan toch. Je zult momenteel tevergeefs naar het kopje Projecten (voorgestelde, lopende, afgesloten) zoeken op deze site. De vraag is of we al een dusdanige kritische massa hebben bereikt, dat er dus genoeg drive verzameld is om ons hieraan te wagen.

Zelf zie ik het wel zitten om enkele Men-Only aktiviteiten te organiseren. En de nadruk ligt dan niet zozeer op het 'Only' als wel op 'Men' (duh). Voorbeelden? Theaterbezoek, Sauna, Mountainbike-weekends, Klusdagen, Workshops, Vrijwilligerswerk, etc.

Ask and You Shall Receive! Bij deze dus. Zijn we klaar voor Projecten? Heeft Nike het antwoord - Just Do It? Of hebben we een iets langere incubatie-tijd nodig?

Ook niet antwoorden is trouwens een antwoord.....

Geheel en al de uwe en de mijne,

Bryan

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost