Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« The Matrix Part Two | Artikel Overzicht | Prostitutie I »

:: maandag, 23 december, 2002

Do The Right Thing

Naast de titel van een moet-je-gezien-hebben film van Spike Lee is dit een thema dat al een paar weken door m'n hoofd speelt. Niet spookt maar speelt. Meestal ken ik weinig remmingen als het gaat om het uiten van mijn mannen-belevenissen. Maar in dit geval ligt het dus even anders.

De afgelopen maanden ben ik zeer aktief bezig geweest in de dating scene. Bijzondere vrouwen, leuke ontmoetingen, prachtige ervaringen, gedenkwaardige gesprekken, buitenaardse sex en soms de pijn van een afscheid. Had het allemaal niet willen missen.

En dan presenteert het Universum ineens een showstopper. Een goede vriendschap met vele spirituele raakvlakken ontwikkelt zich richting een houden van dat zich ook graag laat uiten op het fysieke vlak. Niets aan de hand toch? Jawel, ze is getrouwd......

Chaos in het hoofd. Kan het nou wel of kan het nou niet. Met een goede vriend besproken, die van mening is dat als zij er geen moeite mee heeft, dat ik dan geen tijd moet verspillen aan bedenkingen. Andere vriend die een totaal andere spiegel voorhoudt: Wat zegt dit over haar dat zij een verhouding met een ander wil hebben zonder haar partner daarin te kennen? Wat zegt het over jou ( = mij) dat jij een verhouding wil met een vrouw die zo in het leven staat? Auw! En nog meer auw: Dit kun je geen andere man aandoen!

En dat laatste was waar het bij mij binnenkwam. Er is wel degelijk zoiets als een Brotherhood of Men. Dit kun je inderdaad geen andere man aandoen. En op een spiritueler vlak: Er bestaat zoiets als een Brotherhood of Man. Dit kun je inderdaad geen ander mens aandoen. Niet eens jezelf. En met deze gedachte kwam de opluchting, kwam het inzicht en eigenlijk ook wel de trots. De trots iets nieuws geleerd te hebben, een nieuwe waarheid gevoeld te hebben.

En zonder een moraalridder te wezen, want je zult altijd voor jezelf uit moeten maken wat waar is voor jou, maar als je ooit jezelf in deze situatie manoevreert, stuur haar dan terug naar haar partner, met de boodschap het eerst daar uit te spreken en uit te werken. En mocht er dan nog reden zijn tot feesten, dan is het dubbel feest, want je viert het in alle openheid en met respect voor alle betrokkenen. En je zult voelen dat dat respect geen holle frase is. Zo voelt het in ieder geval voor mij.

door | Bryan :: [reakties (1)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost