Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« Jager, waar is je buit? | Artikel Overzicht | Bruggen bouwen »

:: vrijdag, 2 mei, 2003

Rituelen

Ik had laatst een ex-geliefde op bezoek die het equivalent van een emotionele waterstofbom losliet. Ze kwam namelijk met de mededeling dat ze ging trouwen.

De mix van gevoelens die toen door m'n lichaam trok was meer dan interessant. Ik was oprecht blij voor haar en dat was ook wat ik uitte. Het andere gevoel dat ik had was de neiging om me eerst door de warme modder te rollen, daarna nog door de warme as van het kampvuur en me dan schoon te laten spoelen door een overvloedige stortbui. Regenwater vermengd met tranen. En dat vond allemaal plaats rond m'n zonnevlecht.

Ik ging met dat heftige gevoel naar bed en stond er ook mee op. Mijn ochtendroutine op de Total Gym 1000 gaf wat verlichting maar het gevoel was nog overduidelijk aanwezig. Later die ochtend mijn werk-kamergenoten op de hoogte gebracht van mijn gevoelens, want die vibes zijn anders toch wel voelbaar.

's Avonds met een vriend uiteten geweest en dan door male-bonding een deel van dat gevoel weg kunnen laten vloeien. Ik vroeg me af hoe andere culturen dit soort ervaringen verwerken en had sterk de behoefte aan die oer-oude rituelen waar ik weleens over fantaseer.

Na de sushi maaltijd stortten de vriend en ik ons in de Koninginnenacht. Die nacht eindigde voor mij in de armen van een vrouw. En ik kan in alle eerlijkheid zeggen, dat dat, in combinatie met de male-bonding eerder die avond, eindelijk het gevoel aan het stromen kreeg. Op zich niet direkt het ritueel dat ik in gedachten had, maar mogelijk net zo effectief. Of misschien bestaat het ideale ritueel in dit geval juist wel uit zowel mannelijke als vrouwelijke energie.

In ieder geval kon ik op de fiets door nachtelijk Eindhoven een heerlijk bevrijdende oerkreet loslaten. En dat gevoel? Aaah, nog niet helemaal weg, maar in ieder geval weer op weg naar buiten.

door | Bryan :: [reakties (1)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost