Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« Rituelen | Artikel Overzicht | Mannen en Geweld »

:: maandag, 12 mei, 2003

Bruggen bouwen

Een goede vriendin van me, gescheiden - twee kinderen, knap, intelligent, humor, rap van tong, brieven onder nummer [1324578]. Nog geen alinea verder en nu al ontspoort.

Opnieuw, dit gaat eigenlijk over de kinderen en dan met name haar zoon. Ik heb al eens eerder geschreven over hoe vaders geheel uit beeld kunnen zijn verdwenen in de opvoeding. Ik ben daar zelf overigens ook een 'goed' voorbeeld van.

Al heel snel nadat ik haar en haar kinderen had leren kennen kwam bij mij het idee naar boven van een 'adoptie-oom'. Ik kan het goed vinden met zowel haar zoon als haar dochter en dat alleen al voelt heel prettig. Ik ken zijn voorliefde voor vissen en ik heb al voorzichtig het idee geopperd om eens samen te gaan vissen.

En dat is niet zo maar een idee. Ik ben er echt van overtuigd dat er te weinig contact is tussen verschillende generaties mannen. En als ik op deze manier, op mijn eigen wijze een brug kan bouwen tussen die generaties dan zal ik dat niet nalaten.

Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat kinderen het beste gedijen met voldoende vrouwelijke én mannelijke energie in hun omgeving. En daar waar om wat voor reden dan ook, één van die energieën wegvalt, zie je vaker niet dan wel, dat dat gat niet meer wordt opgevuld. En vaak zit daar niet eens onwil achter.

Die onwil heb ik wel eens in een andere vorm meegemaakt. Ik werd gevraagd of ik interesse had om ergens in de toekomst op te treden als zaaddonor voor een lesbisch stel. Vond en vind ik nog steeds geen eenvoudige vraag. Ik vroeg het stel wat ze voor ogen hadden wat betreft de opvoeding van het kind. Het werd al snel duidelijk dat ik part nog deel mocht hebben aan de opvoeding van het kind. Ok, dat kan. Waar ik het wel koud van kreeg was dat er sowieso geen man betrokken mocht zijn bij de opvoeding.....

En ja mogelijk dat ik nu weer soortgelijke verwijten over me heen krijg als toen in die discussie: Dat ik toch niet zo ruimdenkend bleek te zijn, dat het toch veel belangrijker is dat een kind gewenst is en liefdevol wordt opgevoed, enz, enz.

En ik heb hier geen wetenschappelijke onderbouwing voor. Mijn onderbouwing zit in mijn overtuiging dat zowel die mannelijke als vrouwelijke energie nodig zijn.

Goed, ik vind dit allemaal reuze spannend, zeker omdat ik die rol nog nooit eerder heb ingevuld. Ben er wel al eens eerder bewust mee bezig geweest en heb er, bijvoorbeeld, in de keuze van mijn coach opgelet dat hij bekend was met mannenwerk. Eigenlijk is dit dus ook een uitnodiging als je nog creatieve ideeën hebt voor de invulling van deze rol, om die dan ook te delen. En adoptie-oom vind ik zelf geen mooie term, dus mooiere zijn welkom.

Ondertussen in de schuur: Viskoffer - check, 4 dobber setjes - check, onthaker - check, schepnet - check, vergunning - hm, nog even halen.......

door | Bryan :: [reakties (2)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost