Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« Het Nut van het Leven | Artikel Overzicht | De Helft plus 7 »

:: dinsdag, 28 oktober, 2003

Kaal en Vitaal

Ik kan er niet meer omheen. Een paar weken geleden stond ik voor de spiegel en met het hoofd lichtgebogen en de spiegel naar voren gekanteld, kon ik niet meer om de conclusie heen. Ik begin kaal te worden.

Nu heb ik de afgelopen jaren de haren toch altijd wel kort gehad, maar dat was een keuze. In de meer provocerende jaren had ik een Grace Jones look, een al dan niet blond kuifje en zelfs vlechtjes. En nu gaan we erg ver terug, ik heb zelfs een Big Bad Afro gehad, 70-er jaren Jackson Five style.

En dat is nu dus definitief verleden tijd, tenzij ik voor een 'tragically hip look' zou gaan. De eerste grijze haren hadden een totaal andere impact. Daar verandert er wel iets, maar er verdwijnt niets. Afgelopen weekend weer een 'Men-Only' dinner/avond gehad en daar ging kaalheid ook over tafel.

Het ging natuurlijk niet zozeer over die kaalslag alswel dat je lichaam aan het veranderen is zonder dat je daar direkt invloed op hebt. Ik merk het bij mijn vrienden. Ik merk het bij mezelf. Een oud-huisgenoot, voorheen een gespierde spijker loopt nu rond met een onmiskenbaar buikje. Zelf ben ik geen gram aangekomen maar ik merk wel dat zonder de Total Gym 1000 de lichaamsverhouding er toch heel anders uit zou zien.

En dan die vitaliteit. Voorheen konden we nachten lang doortrekken. Dat kan ik nu nog, alleen hangt er nu een heel ander prijskaartje aan. Als ik niet heel goed voor mezelf zorg (eten, drinken, sporten, werken, slapen, etc.) dan komt het allemaal veel harder binnen.

Facts of Life? Maybe. Ik heb altijd gezegd dat ik 120 zou worden. En dat geloof ik nog steeds. Alleen is het besef nu wel ingezakt dat er dan toch nog wel iets meer aandacht aan onderhoud zal moeten worden besteedt. Wat me eraan doet denken dat de Volvo Amazone ook toe is aan een grote beurt....

p.s. vrij naar Shakespeare: "Yes, indeed - Vanity, thy name might be Bryan"

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost