Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« Kaal en Vitaal | Artikel Overzicht | Tantra inwijding »

:: woensdag, 12 november, 2003

De Helft plus 7

Deze regel moet ergens in mijn studententijd zijn ontstaan. Of in ieder geval dat is voor mij de eerste keer dat die voorbij kwam. De huis-oudste van ons studentenhuis doceerde dat er een gouden dating-regel was: Je date mocht niet jonger zijn dan (de helft van je eigen leeftijd) + 7. Alles jonger dan dat neigde naar pedofilie.

Nu zou het bovenstaande een corporale uitstraling kunnen opwekken maar dat was het zeker niet. Ik heb deze regel ook in mijn vriendengroepen buiten en na het studentenleven meegenomen.

Zoals gezegd weet ik dus niet waar die regel vandaan komt. Ik kan wel een paar dingen bedenken. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk dat dit een beschermende maat-regel is. Zowel voor jezelf als voor je date.

Het veronderstelt een koppeling tussen je geestelijke ontwikkeling en je leeftijd. En die regel zou er dan voor moeten zorgen dat er toch een zekere mate van balans/gelijkwaardigheid is tussen ons beiden.

Daten is zoveel leuker als er sprake is van gelijkwaardigheid. Als de een niet de speelbal is van de ander. Als er een zekere mate van overeenkomst is in de belevingswerelden. En die kans is nu eenmaal groter als het leeftijdsverschil niet te groot is. En volgens mij geldt dat sowieso voor liefdes-relaties.

Het is nu natuurlijk wachten op iedereen die uitzonderingen op de regel kent. En die zijn er. Het is alleen maar een regel, toch?

Maar er is meer. Ik ken geen bovengrens-regel. We zouden kunnen volstaan met een simpele omdraaiing. Ik bedoel dan dat we de regel toepassen vanuit de oudere vrouw. Ik weet zelfs niet eens of deze regel voor mannen exclusief is!

En dan nog zo'n impliciete aanname: Geldt dit ook voor man-man, vrouw-vrouw dates?

Goed, deze regel wordt iedere keer van stal gehaald als een van de boyz een nieuwe date/vriendin heeft. Een soort ingangscriterium dus. Altijd als standaard-grap maar misschien dat er stiekem toch meer in zit.

Is er sowieso iemand die de bron kent van deze regel? Jij, misschien?

p.s. Ik heb de neiging onderdrukt om een link te leggen met een eerder artikel over prostitutie. Ai, blijkbaar toch niet helemaal kunnen onderdrukken...

door | Bryan :: [reakties (9)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost