Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« De Helft plus 7 | Artikel Overzicht | De regels van het spel »

:: maandag, 2 februari, 2004

Tantra inwijding

Enkele weken terug nu alweer mijn eerste tantra workshop gehad. Het was een avond verzorgd door de mensen achter tantra.nl. Een grote groep deelnemers, ruim dertig personen en het was al snel duidelijk dat de meesten al vertrouwd waren met vormen van lichaamswerk, mantra's en meer dingen die je als leek misschien vreemd zouden kunnen voorkomen.

Het is een bijzondere avond geworden met natuurlijk veel bewegen. En om misschien nu al wat teleurstelling weg te nemen: nee, het is niet geeindigd in één grote orgie! Daarvoor zul je toch elders moeten wezen.

De avond stond bol van de mooie momenten. Één daarvan was het rug aan rug dansen. Het is onvoorstelbaar hoeveel zinderende energie je via de ruggen kunt uitwisselen.

Een ander moment was het jezelf openstellen voor de ander, tegenover elkaar zittend op de vloer. Na een uitnodigende hartegroet volgde dan een intens oogcontact en uiteindelijk het strelen van het gelaat van de ander.

Deze beschrijvingen doen geen recht aan de ervaringen van die avond. Het was voor mij wel een bevestiging dat dit een pad is dat ik verder ga verkennen.

En dan nog een grappig detail. Lang niet alle oefeningen deed je met je eigen tantra-partner. Los van het feit dat er veel individuele oefeningen tussen zaten ging het blijkbaar ook meer om het proces op zich dan om het proces specifiek tussen jou en je partner.

Maar goed, dit laatste komt nu van een leek die zijn eerste stapjes heeft gezet.

En dan echt het voorlaatste hierover: ookal staat dit nu onder het kopje 'Sex', ik denk dat het goed is om een kopje 'Spiritualiteit' toe te voegen. Het ligt in de week....

door | Bryan :: [reakties (1)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost