Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« Tantra inwijding | Artikel Overzicht | Heisenberg's Onzekerheidsprincipe »

:: dinsdag, 24 februari, 2004

De regels van het spel

Het is feest in de stad. Onze jonge held en zijn heldin hebben afgesproken elkaar te treffen tijdens een van de vele feesten in de stad.

Hij kijkt er enorm naar uit. Het is namelijk een van de eerste keren dat ze elkaar volledig in het openbaar zullen ontmoeten. En voor hem is dat toch wel iets wat hij heeft gemist in de afgelopen periode. Alsof het er niet zou mogen zijn. Maar nu dan eindelijk toch wel.

Het feest is al in volle gang wanneer hij de feesttent binnen stapt. Hij zoekt maar kan zijn heldin niet vinden. Ze zal er nog wel niet zijn. Veel van de feestgangers zijn verkleed en zelf mag hij er ook wezen in zijn Schotse kilt outfit. Ijdelheid is niet slechts aan vrouwen voorbehouden, toch...

Later die avond treffen ze elkaar dan toch eindelijk en zijn hart springt letterlijk van vreugde. Na de eerste hugs en voorzichtige zoenen is het even samen dansen en genieten van de optredens in de tent. Onze heldin zal even later ook op het podium staan om haar ding te doen. En het moet gezegd: het zag er mooi uit. Onze jonge held glom van trots.

Na haar optreden met alle spanning uit het lijf kunnen ze zich dan eindelijk volledig overgeven aan de dans. Mooie vrouw als ze is, krijgt ze veel aandacht van de mannen. Onze jonge held is daar ok mee.

Later tijdens het spel van de dans wil onze jonge held zijn liefde uiten door haar spontaan te zoenen. Maar tot tweemaal toe wendt onze heldin haar hoofd af. Chaos begint te groeien in het van onze held. Hee, zou het dan toch niet ok zijn om openlijk vriend-vriendin te wezen?

Onze held zoekt even een ander plekje om te dansen om weer even op aarde te kunnen komen. Ondertussen is onze heldin verwikkeld geraakt in het flirtspel met een van de andere mannen.

De chaos in het hoofd van onze held begint nu donkere vormen aan te nemen. Hij voelt zich afgewezen, genegeerd en pijn en frustratie gieren door z'n lichaam. En het zich voor zijn ogen voltrekkende flirtspel helpt in dit geval ook niet. Normaal zou hij er minder moeite mee hebben. Maar nu....

De donkere wolken stapelen zich op.

En dit is een goed moment om de dvd stil te zetten en te kijken welke keuzes je hebt voor het einde van het verhaal.

1) Checken. Onze held besluit zijn gevoel te checken met zijn heldin. Hij geeft daarbij ook aan waar hij zelf op dat moment behoefte aan heeft om met een prettig gevoel verder te kunnen gaan. Respectvol, want nu heeft iedereen alle informatie en kunnen er keuzes gemaakt worden.

En als het gevoel van afwijzing dan terecht blijkt te zijn, zijn er nog tig opties om uit te kiezen.

2) Ander gedrag. Onze held kiest voor ander gedrag en keert daarmee de Creatie-keten om. Dus in plaats van gedachte-woord-aktie wordt het nu aktie-woord-gedachte. Letterlijk daadkrachtig.

3) Verdwijnen. Onze held besluit zonder een woord te zeggen te verdwijnen omdat de pijn net iets te heftig is. Respectloos naar de heldin toe maar ook naar zichzelf.

En eigenlijk is dit geen keuze. De regels van het spel zijn dat je

  1. Nooit uit het contact gaat.
  2. Nooit uit het contact gaat.
  3. En nooit uit het contact gaat.

Nooit als in never, niemals, jamais, aldrig, nunca!

Ok, laat de dvd maar weer lopen en laten we eens kijken wat onze held zelf heeft gekozen:

Onze held kiest er voor om zonder een woord te zeggen het feestgewoel te verlaten..... De rest van de film laat zich raden. Pijn, verdriet, nachtelijke gesprekken, verminderd libido en rauwe plekken.

O, en de naam van die held? Laten we hem Bryan noemen....

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost