Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Artikels
« Niet Zo, Maar Zo! II | Artikel Overzicht

:: vrijdag, 11 februari, 2005

Niet Zo Maar Zo! III

Soms is het zo onvoorstelbaar simpel. Correctie: meestal is het zo onvoorstelbaar simpel dat je het ongrijpbare voor de hand liggende over het hoofd ziet:

Meestal als je vrouw, je vriendin, je partner een relatie-issue met jou bespreekt dan zegt ze niet wat ze bedoelt te zeggen. En tegelijkertijd liegt ze niet. Ze verwoordt op haar manier een diep gevoelde waarheid in het moment, in het nu.

En als je die woorden letterlijk neemt, hebben ze de kracht om je het bos in te sturen. Je reageert dan op de inhoud en niet op het gevoel wat eronder zit. En dat bos wordt alleen maar donkerder als je gaat corrigeren op de inhoud. Jij verliest je in de inhoud en zij vindt geen weerklank voor het gevoel. De perfecte ingrediënten voor een emotionele operette.

En als je het maar lang genoeg 'niet begrijpt' kun je ook in allerlei heftige emoties schieten. Aaah, nu is er een gevoelsweerklank, alleen niet degene die zij (en jij ook) in gedachten had.

Zij: "Ik vind dat we te weinig tijd samen doorbrengen".
Jij: "Te weinig? We hebben het weekend bij je ouders doorgebracht, ik heb de afgelopen week een dag vrijgenomen om samen met jou in de sauna door te brengen, de helft van de avonden koken we samen, we hebben gisteren nog 3 uur samen over het strand gewandeld! Te weinig?".

Je hebt je nu al hopeloos verloren in de inhoud. En macht der gewoonte heb je al weer plaatsgenomen in de loopgraven. Je controleert je rantsoenen en de hoeveelheid munitie die je nog hebt. Zonde van de tijd, ieders tijd.

Zij: "Ik vind dat we te weinig tijd samen doorbrengen".
Jij: "Ik hoor je zeggen dat jij vindt dat we te weinig tijd samen doorbrengen"

Zegt dit met alle liefde, alle liefde die je ooit voor haar gevoeld hebt en nu weer voelt en laat die naar buiten stromen. En dat mag met een glimach. En luister. Nee. Gewoon luisteren. Vroeg of laat komt het gevoel naar buiten, dat gevoel waar het echt om draait.

Zij: "Ik vind dat we te weinig tijd samen doorbrengen".
Jij:....

Lach, neem haar in je armen, til haar op, kietel haar, draai haar rond. Doe iets met haar. Raak haar met je aanwezigheid in haar kern. Want dat is eigenlijk waar het allemaal omdraaide. In negen van de tien gevallen. Ze miste je. Dat was alles.

En praat dan verder, als dat al nodig is.

En wees bereid dat iedere keer weer te doen. Voor ons mannen onvoorspelbare stemmingswisselingen horen bij het vrouwelijke. Die komen en gaan en zullen nooit ophouden. Zie het als een test. Je zult iedere keer getest blijven worden. En het enige wat je hoeft te doen is overeind te blijven. Simpelweg door volledig aanwezig te wezen.

En dat is niet hetzelfde als "toegeven". Een wereld van verschil waar je alleen maar achter komt door het te leven. En verwacht geen krediet van het vrouwelijke. Dat is de logica in jou, de boekhouder die zich geen raad weet met emotie.

Het gaat iedere keer over het moment. En in dat moment moet je er staan. Iedere keer weer. Uitdagend? Ja. Moedig wezen is onderdeel van je man-zijn.

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost