Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Books
« Just for Fun | Boek Overzicht | Manhood »

:: woensdag, 15 mei, 2002

The Adventures of Anybody

Van de NLP grootmeester zelf. Richard Bandler toont hiermee zijn liefde voor taal en hoe beter dan door een boek dat niet alleen de luisteraar hypnotiseert maar ook de lezer. Want dit is zeer zeker een voorleesboek. Helaas is het alleen in het Engels en ook niet te vertalen. Er zou teveel verloren van de magie die in het woord en taalgebruik ligt. Lezen en herlezen..

En dan over het verhaal zelf. Het is een variatie op het "De terugkeer van de Koning" thema. Een prins in een onbekend koningrijk is ontevreden over zijn huidige bestaan. Allerlei wonderdokters en raadgevers komen er aan te pas maar niets mag baten. Dan wordt er een machtige tovenaar bijghaald.

Het verhaal begint nu pas echt met de prins die vervolgens wakker wordt in een onbekend land en zich zijn naam niet kan herinneren. Hij krijgt de naam Anybody toegewezen en hij begint zijn zoektocht naar zichzelf bijgestaan door de meest wonderlijke sprookjesfiguren.

Inspirerend boek en zoals gezegd: Hardop voorlezen, ook al is er niemand in de buurt!

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost