Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Books
« The Adventures of Anybody | Boek Overzicht | De Terugkeer van de Koning »

:: zondag, 16 juni, 2002

Manhood

Ik hou er van om eens in de zoveel tijd, een hele dag niets anders te doen dan boekenwinkels en boekenmarkten af te stropen, op zoek naar vergeten boeken. Ik lees graag en veel. De ochtend van deze strooptocht kwam het thema 'Man' naar boven.

Ik begon de tocht bij de Slegte en het was meteen raak. Op de afdeling 'Psychologie' kwam ik het boek 'Manhood - An action plan for changing men's lives' van Steve Biddulph tegen. Dit boek heb ik in één adem uitgelezen.

Dit boek bespreekt en raakt zoveel thema's uit/in het Leven van een man dat het onmogelijk is hier niet enthousiast over te worden. Ouderschap, echte vriendschap met mannen, Sex en Liefde, zonen, dochters, De Wildeman, het wordt allemaal besproken. En dat op een aardse, humorvolle en stiekum toch spirituele manier die typisch Australisch schijnt te zijn.

Ik heb me door het boek laten inspireren om enkele nog niet afgeronde zaken weer op te pakken. Mannelijke energie is o.a. een creatieve energie, een scheppende kracht. En daar waar een creatie nog niet af is, blijft het vaak toch nog in het achterhoofd energie wegzuigen. Tijd voor een grote opruiming dus.

En wat die opruiming betreft: Er lagen nog enkele exemplaren van dit kleine juweeltje bij de Slegte. Een absolute aanrader.

UPDATE: De Nederlandse vertaling van dit boek ligt gewoon in de reguliere boekhandel onder de naam: Heel de Man, een gids voor de moderne man.

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost