Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Books
« Manhood | Boek Overzicht | A Prayer for Owen Meany »

:: maandag, 29 juli, 2002

De Terugkeer van de Koning

'Het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap'. Een intrigerende subtitel. Ook dit boek is haalt een deel van de inspiratie uit de klassieker van Robert Bly, 'De Wilde Man'. Er zijn een paar dingen die dit boek zeer bijzonder maken. Allereerst is daar de koppeling met het systeem van de zeven archetypen en het energiesysteem van de zeven chakra's.

Ook nu duiken we de Mythologie om inzicht te verwerven in ons Man-zijn. Mythologie veronderstelt zoiets als 'Oudheid' en dan is het helemaal verfrissend om te zien dat dat zich ook kan vertalen naar moderne verhalen als bijvoorbeeld de Lion King.

Wat dit misschien nog veel waardevoller maakt zijn de oefeningen/opdrachten aan het eind van ieder hoofdstuk. Er bestaat geen intelectuele vervanging voor 'doen'. Of met andere woorden, de waarde en kracht van de oefeningen onderga je pas door ze te doen. En als je je Terugkeer op een leuke manier serieus wil nemen dan zijn de beschreven oefeningen een mooie manier om dat te beleven.

Heb naar aanleiding van de inspirerende manier van schrijven contact gezocht met de schrijver, Ton van der Kroon. Daar gaan nog heel mooie dingen uit voortkomen. De vorm is nog niet bekend maar je zult het in ieder geval hier tegenkomen.

Ton van der Kroon komt in november overigens weer, na lange tijd, met een Mannen-weekend. Beloofd een interessante ervaring te worden waar we elkaar eens in een andere setting kunnen treffen.

De Terugkeer van de Koning, Ton van der Kroon. Warm aanbevolen.

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost