Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Books
« A Prayer for Owen Meany | Boek Overzicht | Waarom mannen niet luisteren - en vrouwen niet kunnen kaartlezen. »

:: dinsdag, 14 januari, 2003

Goden in elke man

Het logische vervolg op de boek-hit de Godinnen in elke vrouw kon natuurlijk niet uitblijven. Inderdaad ook nu weer van dezelfde schrijfster Jean Shinoda Bolen. Ik had dit boek al enkele maanden in bezit en ben er ook al meerdere keren in begonnen. Maar ik kon maar niet door het begin komen.

Het boek bestaat uit 4 delen en het eerste deel, waar ik maar niet doorheen kwam, vormt een lange inleiding met veel historie en het inbedden van de beelden en voeling krijgen met de wereld van de Griekse goden.

Als je je echter eenmaal door die pagina's heengewerkt hebt kan je je dan eindelijk gaan overgeven aan het laaghangende fruit! Het plezier van het lezen van dit boek schuilt in de herkenning, in het hee-dat-ben-ik gevoel. Dit feest vindt plaats in de delen 2 en 3 van het boek.

Deel 4 van het boek is een toegift over hoe je met dit boek aan de slag zou kunnen gaan plus een schets van een betere wereld waarin we daadwerkelijk leren, beter nog, geleerd hebben om de Goden in ons te aktiveren. Ondanks het dus wat moeizame begin kan ik dit boek als ontdekkingsboek en als doe-gids dus zeker aanbevelen. Ik kan me nu al voorstellen hoe het herlezen van dit boek over, zeg een jaar, weer tot nieuwe inzichten zal leiden.

Ten slotte, je doet jezelf een groot plezier door ook het boek de Godinnen in elke vrouw te lezen. De meesten van ons ontkomen er niet aan om aktief in contact te komen en zijn met vrouwen en dan levert dit boek een zeer boeiende kijk op de beweegredenen van 'de vrouw'. Heren doe er uw voordeel mee. Daar worden we allemaal uiteindelijk beter van.

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost