Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Books
« Goden in elke man | Boek Overzicht | Tantra »

:: dinsdag, 23 september, 2003

Waarom mannen niet luisteren - en vrouwen niet kunnen kaartlezen.

Dit boek van Alan en Barbara Pease is zo'n beetje een klassieker aan het worden. Je zult altijd wel iemand in je vriendenkring tegenkomen die er van gehoord heeft en/of gelezen heeft.

Het heeft me nogal wat moeite gekost om door dit boek te komen. Of eigenlijk meer om op gang te blijven. Ik ben er drie keer aan begonnen.... Het botste in het begin nogal met mijn door NLP geinstalleerde overtuiging dat iedereen alles kan. Eenmaal dat losgelaten kon ik het boek met al zijn humor volledig waarderen.

Waren er schokkende onthullingen? Nee, niet echt, maar het boek drijft op de herkenning en dat is soms wel zo prettig. De leukere onderdelen zijn de test over hoe je hersenen geschakeld zijn. Ik heb dit samen met mannen en vrouwen gedaan, allen met hun eigen (sexuele) geaardheden en de testresultaten klopten akelig goed. Doen dus.

Het hoofdstuk over Sex en Relaties blijft natuurlijk ook altijd boeien. Ik was toen met een zeilweek bezig op een 'mannen'-boot en stukken uit dat hoofdstuk zijn regelmatig voorgelezen ter Leringh ende Vermaeck. Altijd leuk om te kijken hoe je zelf scoort op de Charmo-meter.

Is dit een aanrader? Nah,.. je moet het wel gelezen hebben, maar je mag het ook lenen van vrienden want het is zeker geen naslagwerk. Ik heb overigens een vriendin deel 2: 'Waarom mannen liegen - en vrouwen schoenen kopen' kado gedaan. Zelf nog niet gelezen. Moet ik nog een keer lenen.

Nog even over die titels van zowel deel 1 als 2: Ben ik de enige die vindt dat wij mannen er iedere keer maar bekaaid van afkomen?

Goed, tenslotte, het antwoord op de vraag 'Waarom mannen niet luisteren?' moet ik je schuldig blijven. Ik geloof dat ik op het moment van het antwoord even ergens anders was met m'n aandacht.....

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost