Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Books
« Tantra | Boek Overzicht | De Alchemist »

:: woensdag, 25 februari, 2004

Geweldloze Communicatie

Probeer eens een dag lang niet te oordelen. Te lang? Ok, een middag, ochtend of avond dan? Nog te lang? Wat dacht je van een uurtje?

Dit boek heeft me, meer nog dan andere boeken die ik heb gelezen, weer eens bewust gemaakt van de kracht en schoonheid van het waarnemen zonder oordelen. Het boek gaat over 'ons vermogen om waar te nemen, te voelen, nodig te hebben en te vragen zodat we respectvol en in harmonie kunnen samenleven'.

Het model dat Marshall B. Rosenberg hanteert bevat niets nieuws, zoals hij zelf al zegt. Maar de manier waarop hij het heeft samengebracht is wel transformerend. In het effect kan het letterlijk en figuurlijk ontwapenend en doeltreffend zijn.

En het geeft jezelf weer terug aan jezelf, als je al iets kan met deze opmerking. Of anders gezegd. De kracht keert weer terug daar waar die thuis hoort. Namelijk bij jezelf.

Als ik al een punt van kritiek heb is dat het boek heel inspirerend en uitnodigend werkt, maar dat het net te weinig handvatten biedt om het je ook daadwerkelijk eigen te kunnen maken.

Maar daar zijn dan gelukkig weer anderen op ingesprongen die je daarbij heel graag willen helpen. En het is natuurlijk altijd maf om te zien hoe dit soort dingen op je radar kunnen verschijnen. In mijn geval gaf een goede vriendin dit boek als lees-tip en in diezelfde week kwam ik een trainer tegen in Geweldloze Communicatie. Daarvoor had ik er nog nooit van gehoord....

Dus als je daadwerkelijk een quantum-sprong wil maken in je manier van communiceren met anderen kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Waarschuwing: Lezen en doen zal je leven veranderen!

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost