Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Books
« Geweldloze Communicatie | Boek Overzicht | De kracht van echte mannen »

:: zaterdag, 1 mei, 2004

De Alchemist

Dit boek kreeg ik enkele jaren geleden al aangeraden. Toen niet gelezen. Ik had al interviews met de auteur, Paulo Coelho gelezen voordat ik ook maar 1 letter van zijn hand had gelezen.

De laatste keer dat het boek voorbij kwam kon ik er echt niet meer omheen. Het lag bij wijze van spreken naast het bed. Weliswaar niet mijn bed, maar toch. Dun boekje, nog geen 120??? pagina's maar wat een impact. Boek in &e;&e;n keer uitgelezen (ok, zat 1 korte nacht tussen).

De reis die de jonge schaapsherder Santiago uit de streek van Andalusië maakt is de reis die we allemaal maken. Of beter nog, het is de reis die we allemaal zouden moeten maken. Man en Vrouw.

Als er iets spreekt uit dit boek, dan is het wel dat het Universum samenspant om jou in staat te stellen je dromen waar te maken, je eigen legende te leven. En gedurende die reis zul je tekens ontvangen en de tekens gaande weg leren herkennen.

En dan is er nog de Liefde. Aaah, de liefde. Daar schrijft Paulo beter over dan ik. Lezen dus. En herlezen. En dan doorgeven....

(nee, ik heb niks geschreven over het verhaal zelf. Daar vind ik het nou net iets te mooi voor....)

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost