Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : CDs
« the strokes: room on fire | CD Overzicht | starsailor: silence is easy »

:: woensdag, 10 december, 2003

the white stripes: elephant

de laatste band waar ik aan verslingerd ben geraakt is the white stripes. de band bestaat uit jack en meg white op gitaar en drums [nee, geen andere instrumenten]. de enige band met maar 2 instrumenten die ik kan bedenken is morphine [bas en saxofoon], maar die zijn niet echt waanzinnig doorgebroken... anyways ze komen uit detroit, aanbidden led zeppelin en gruwelen van apparatuur van na 1963. muzikaal zijn ze te omschrijven als rauw, rock'n'roll, minimalistisch, retro...

ze hebben nu 4 albums uit, waarvan de eerste 2 [white stripes en de stijl] het aanhoren niet waard zijn, cq. niet representatief voor het huidige geluid, de 3de cd heet white blood cells, de laatste heet white elephants. alle cdees, videos, kleding, etc. zijn in de huisstijl zwart, wit en rood. je kunt ze oa. hier vinden, www.thewhitestripes.com en www.thewhitestripes.net, op de tweede site is ook een live optreden in berlijn te downloaden [gratis, of course].

hun laatste single heet the hardest button to button [opgenomen in new york, met verspringende/lopende drums en versterkers], eerder verschenen al fell in love with a girl en seven nation army [gebruikt in de liftserie 'the trip' van mtv afgelopen zomer]. jack white schijnt ook in de [in december uitkomende] film cold mountain als musikant voorbij te komen, toeval nee, naast nicole kidman, speelt ook renee zellweger [zijn huidige vriendin] mee.

door | Mart :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost