Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : CDs
« alient ant farm: truant | CD Overzicht | mafikizolo: van toeka af »

:: dinsdag, 6 april, 2004

iggy pop: skull ring

cd_titel en cover doen een beetje denken aan een soloproject van keith richards, hetzelfde idee, opa maakt nog een popplaatje. ik heb altijd de zelfde [negatieve, ja] gedachte als er weer een 50-plusser een nieuwe cd opneemt, eeuhm... geld op? maar niets van dat alles, iggy pop maakt een statement contemporary music sucks [ik kan em, gezien de top 100, geen ongelijk geven]. resultaat een cd, varierend van rock tot punkrock. stevig, aan inspiratie geen gebrek [16 nummers], voldoende gastmusici, oa. the stooges [zijn oude begeleidingsband], the trolls [zijn nieuwe begeleidingsband], peaches [berlijnse underground queen], green day en sum41. aanraders zijn de nummers rockshow [10] en motor inn [12], beiden met peaches.

bio_iggy pop, geboren net na de wo2, bracht een eerste album uit in 1969 [woodstock en mijn geboortejaar] met de stooges getiteld 1969. de samenwerking eindigde in 1975, toen iggy een tijdje werd opgenomen in een mental institution. pas in 1977 weer actief in de muziekwereld, maakte dat jaar met vriend david bowie 2 albums, het relatief onbekende the idiot en lust for life. maar na de tour wederom in een dip, had er bovendien geen geld aan overgehouden. pas in 1986 met de cd blah-blah-blah, een groter succes, wederom in samenwerking met bowie, met de hit real wild child. de volgende cd, met de ex-sex pistols gitarist steve jones, the instinct [1988] flopte. brick by brick in 1990, met slash voorheen gitarist bij guns en roses, met de hit candy, een duet met b-52's kate pierson. in de jaren '90 is iggy meer verdienstelijk als acteur, dan als muzikant, van de 5 cdees die hij maakte is american ceasar [1993] de bekendste. na wat rolletjes in miami vice [1984] volgden, sid and nancy: love kills [1986], the color of money [1986], cry-baby [1990], coffee and cigarettes III [1993], tank girl [1995], howard stern's private parts [1997], snow day [2000].

door | Mart :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost