Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Films
« Panic Room | Film Overzicht | Men in Black II »

:: donderdag, 16 mei, 2002

Star Wars: Attack of the Clones

Ik heb altijd een beetje dubbelgevoel bij Star Wars. Ik kan me soms mateloos ergeren aan het soms erg hoge knuffelgehalte van Ewok-types. Aan de andere kant gaan m'n ogen glinsteren als het Evil niet meer dan een op een light sabre afstand staat en voelbaar is. Deze laatste Star Wars neigt gelukkig meer naar een dans der zwaarden en machtige veldslagen.

Vooraf had ik op de BBC een interview gezien, ook al weer maanden terug, met Samuel L. Jackson die ontspannen gekleed in groene baret, groen truitje, groen rokje (!), groene kousen en groene schoenen smakelijk zat te vertellen over hoe de opnames waren verlopen. Sindsdien is Samuel een van mijn helden.

Even over een van de tegenvallers in de film. Het liefdesverhaal rond Anakin is tenenkrommend slap en het acteerwerk eromheen haalt het niet eens bij wat je in een soap tegenkomt. (Ahem, dat van die soaps is natuurlijk alleen maar van horen zeggen...).

Als je goed naar de film kijkt kun je al raden welke elementen in spelvorm terug te vinden zullen zijn. Een soort Super Mario in overdrive zeg maar. Een ander heuglijk moment is 3PO die Jedi Knights onder vuur neemt. Pure humor.

Ik zei al dat Samuel L Jackson erg cool is als Windu Mace, maar master Yoda steelt uiteindelijk de show. Yoda rules, Yoda is king, Yoda for President! Geen uitleg, zelf gaan zien.

En dan tenslotte de huiskamervraag. Waarom heeft Samuel als enige in de hele film een purple light sabre?

Must-see.

door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost