Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Films
« Full Frontal | Film Overzicht | Jackass - the movie »

:: dinsdag, 3 december, 2002

Bowling for Columbine

Michael Moore neemt de kijker o.a. mee naar Columbine, waar twee jongens 12 leerlingen en 1 leraar vermoordden voor zichzelf te doden. In de analyse komen onder meer aan het woord: de plaatselijke jeugd, Marilyn Manson (de vermeende aanleider door zijn muziek) en de PR baas van Lockheed (volgens Moore een meer waarschijnlijke aanleider).
Verder nog de historie van de US volgens Southpark en een kadootje bij het openen van een rekening bij de bank (uiteraard een geweer naar keuze, direct mee te nemen bij gebleken goed gedrag).
De "gun-killings" statistiek is angstaanjagend in de VS, veel hoger dan andere landen met relatief nog meer wapens (Canada) en niet gemakkelijk te verklaren. Maar Moore komt een heel eind.
Moore vliegt een paar keer uit de bocht en gaat dan iets over de top met het uitacteren van zijn verontwaardiging maar dat neem je graag voor lief. Verplichte kost voor iedereen uit de US, wat zeg ik, gewoon voor iedereen.
Al gezien? Nee??? Wat doe je hier nog!

door | Rob :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost