Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Films
« Jackass - the movie | Film Overzicht | Matrix - Revolutions »

:: zaterdag, 11 oktober, 2003

The man without a past

Een man van middelbare leeftijd met niets dan 1 koffer wordt voor een paar tientjes beroofd en voor dood achtergelaten. De verwondingen vallen mee maar zijn geheugen en al zijn papieren is hij kwijt. Na wat omzwervingen belandt hij bij een groep containerbewoners in Helsinki. Met hulp van het Leger des Heils probeert hij weer een bestaan op te bouwen, wat niet mee blijkt te vallen zonder identiteit.
Het verhaal is een beetje dun maar voldoende en loopt op een mooi, rustig tempo door. In het begin vielen me de fraaie beelden op met veel sprekende kleuren. Het acteerwerk komt wat houterig over, maar blijkt prima te werken in combinatie met de vaak nogal absurde conversaties (ik dacht in het begin vaak dat ze het Fins slecht vertaald hadden). De humor in de film is lekker droog, en in het tweede deel wat explicieter (met name de bankscene is erg leuk).
Prima filmpje hoor. Vond ook mederecensent Toon. We wilden eigenlijk naar een andere maar die was afgelast ivm een lezing. Maar geen spijt van dus dat we deze hebben gezien.

door | Rob :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost