Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Films
« The man without a past | Film Overzicht | Elephant »

:: dinsdag, 11 november, 2003

Matrix - Revolutions

"Everything that has a beginning has an end", dat is het motto van deel 3 van de Matrix. De completering van een mijlpaal in de filmhistorie. Of alle vragen beantwoord worden in dit slotstuk? Uiteraard niet, maar het is wel een mooi slot. Met een mooie laatste scene trouwens.
Ik zal het verder kort houden: mensen die 1&2 hebben gezien gaan toch wel naar 3, de rest mag thuis blijven. De special effects gaan in het eerste deel van de film even over de top, gaat een beetje op Star Wars of een video-spelletje lijken. Maar in het tweede deel is het weer top.
Verder opgevallen: mooie rollen van The Oracle en Bane, en verder veel Mooie Sterke Vrouwen (Zee, Niobe) en nog goed achter het stuur ook.
En verder: jammer dat de serie nu compleet is. Ik was de combinatie van het ingewikkelde plot, de special effects, de beelden, het coole imago en het acteerwerk van de spelers nog niet beu. Nog een half jaar wachten tot de complete box op DVD uit is, schat ik.

door | Rob :: [reakties (1)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost