Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Films
« Matrix - Revolutions | Film Overzicht | Hero »

:: zaterdag, 31 januari, 2004

Elephant

Het is een doodgewone dag op een doodgewone middelbare school. Je ziet tieners doen wat tieners doen op zo'n school in de US. Zo moet het ook gegaan zijn - niemand zag aankomen wat er ging gebeuren, en achteraf kijk je dan toch heel anders tegen zo'n laatste schooldag aan. Mooie aanvulling op het verhaal van Columbine - ook na "Bowling for Columbine" van Michael Moore was er zeker ruimte en zelfs behoefte aan deze film.
Filmisch vallen met name de lange shots op: Gus van Sant laat rustig iemand een hele gymzaal of grasveld oversteken, al dan niet met muzikale begeleiding. Tijdens 1 van die lange scenes komt er nog erg mooi een microfoonhengel in beeld - mooi zoekplaatje voor degenen die hem nog gaan bekijken (als je van hengels in beeld houdt, kijk dan een keer naar "Eat, Drink, Man, Woman", ook een erg toffe film trouwens).
Er is nauwelijks aanvullend licht gebruikt wat de film een mooie uitstraling geeft. En het spel van de acteurs is zo naturel dat je je er bijna over verbaast als het halverwege de film duidelijk wordt dat het geen documentaire kan zijn.
Mooie film dus, zeker een aanrader.

door | Rob :: [reakties (0)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost