Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Films
« Hero | Film Overzicht | The Incredibles »

:: zondag, 22 februari, 2004

Lost in Translation

De combinatie van een flinke jet-lag, de Japanse maatschappij en de eenzaamheid van gasten in 10 sterren hotels is voor iedereen genoeg om zich ontheemd te gaan voelen. Filmster Bob en Charlotte - meegekomen met haar man, die fotograaf is - besluiten samen de strijd met de lusteloosheid aan te gaan.
Bob is een ster op zijn retour die een lucratieve whiskeyschnabbel heeft in Japan, Charlotte zit in een weinig te benijden huwelijk en vraagt zich af wat ze met het leven aan moet. Het blijkt een combinatie waar ze allebei wat aan hebben.
De film draait om de ontwikkeling van hun relatie, wordt op een mooi rustig tempo verteld en blijft tot het eind boeien.
Prima film. Bonuspunten voor: - het openingsshot - het einde - de fotoshootscene met de japanse fotograaf (erg grappig).

door | Rob :: [reakties (1)] :: [link]

Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost