Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Quick Notes
Quick Notes - Jeuk
Jeuk
Ajax, an American life

Gisteren zat ik op de bank toen er een reclameblok voorbij flitste voor een schoonmaakmiddel. Meestal zijn dit de stompzinnigste reclames, vrouwens met smetvrees en mannen die nooit willen poetsen, kortom alle stereotypes worden altijd weer eens lekker uitvergroot en uitgemolken. De one-liner op het einde van het spotje liet me enigzszins hilarisch-verbaasd achter: 'hou net als jezelf, ook je huis in een goede conditie met Ajax mineral'.... Yep, ik was getuige van het feit dat schoonmaakmiddel deel uit maakte van m'n lifestyle. Niet meer alleen de voor de hand liggende zaken zoals de auto, kleding en drank 'maakt' wie ik ben maar ook het goedje dat ik verdunt met water over m'n keukenvloer haal. Mijn huis is niet meer schoon maar in een goede conditie, net als ik - bikkel van midden dertig-. Gelukkig heeft mijn keukenvloer geen conditie en sport ik om dat wel een beetje te hebben, weet ik me acceptabel ver te houden van een American life: I do yoga and pilates and the room is full of hotties so i'm checking out the bodies and you know i'm satisfied.

maandag, 5 mei, 2003 door | :: [reakties (0)] :: [link]
Jeuk
'Slappe' Helden

Als klein jongetje al, in Suriname, speelden we bij het voetballen dat we Pele waren. Pele, de Braziliaanse Voetbalgod die hele stadions in vervoering kon brengen met zijn weergaloze akties.

Diezelfde Pele heeft na zijn aktieve voetbalcarrière nog veel uiteenlopende dingen gedaan. De rode draad in die aktiviteiten was dat het altijd een of ander ambassadeurschap was voor een goed doel.

Het WK 2002 is aan de gang en ik kan niet anders dan vaststellen dat, sinds Oranje besloten heeft dit feest aan zich voorbij te laten gaan (Onze Ooster- en zeer zeker onze Zuider-buren interpreteren dat ongetwijfeld toch weer anders), ik heel wat minder WK wedstrijden bekijk.

In de pauze van één van de weinige wedstrijden die ik wel zag, was hij er opeens weer: De oude held Pele in een commercial. Pele is in de catacomben van een stadion, herinneringen ophalend aan nederlagen en overwinningen. En dan komt de wending. Over hoe hij en z'n teamgenoten alles bespraken in de kleedkamer, behalve één ding. Dramatische pauze. En komt het hoge woord eruit: Erectieproblemen!

Pele breekt hier een lans voor het bespreekbaar maken van een gevoelig onderwerp. Nobel en zeer nuttig. En toch wringt er iets. Dit is niet hoe ik mij mijn helden wil herinneren. Tuurlijk, het zijn ook 'maar' mensen. En toch wil ik voor Pele een uitzondering maken.

Ik heb er lang over nagedacht voor de oplossing uiteindelijk boven kwam drijven. Er zijn in mijn geheugen nu twee Pele's. De weergaloze voetballer Pele, sportman van de 20e eeuw. En de ambassadeur Pele, charmant en vertrouwenswekkend. En gebruikmakend van Pele's woorden uit die commercial: To cherish your hero, seperate him from his being human. I would.

maandag, 3 juni, 2002 door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]
Jeuk
Andrelon Hersenspoeling

Tijdens een avondje zappen viel ik van de ene verbazing in de andere. Er waren kleine grote irritaties, zoals het feit dat op Net 5 tijdens reclame-blokken ineens het volume een paar decibel omhoog wordt geschroefd. En er waren talloze grote kleine irritaties, waarbij annorexia fotomodellen na 5 dagen smeren ineens alle rimpels kwijt waren. Ze hadden sowieso al te weinig vel om rimpels te kunnen hebben.

Het meeste van die boodschappen is op vrouwen gericht, of indirect op wat vrouwen kunnen doen om mannen te behagen. Het is dan ook geen wonder dat het voor vrouwen moeilijk is om schadevrij door zo'n avond heen te komen. Aan alle kanten wordt ze toegeschreeuwd wat ze nog niet zijn maar wel behoren te zijn.

De vraag is natuurlijk of wij mannen er wel schadevrij vanaf komen. Niet als we gaan denken dat de media-vrouwen de norm vormen vormen voor echte vrouwen van vlees en bloed. Niet als we denken dat we pas man zijn als we in een old-timer rondrijden of anderszins interessante wagen bezitten. Niet als we denken dat innovatie (onszelf opnieuw uitvinden) uit een geurflesje komt.

Ik kan nog wel een tijdje doorgaan met allerlei 'nieten'. En toen bedacht ik me ineens dat het ook andersom kan. Als je voor jezelf wilt testen of je nog een beetje goed bezig bent, ga dan gerust een avondje voor de buis hangen en geniet van hoe vaak je jezelf niet herkent in de boodschappen die uitgezonden worden. Aaaaah, is dat even lekker. Zo, en nu tijd voor iets nuttigers/leukers!

vrijdag, 31 mei, 2002 door | Bryan :: [reakties (0)] :: [link]
Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost