Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Quick Notes
Quick Notes - Onderzoek
Onderzoek
Boswandeling

Gisteravond kwam een goede vriend, laten we hem Peter noemen, langs om een paar geleende kampeerspullen terug te brengen. Hij had net een vastenperiode achter de rug, om het lichaam weer te zuiveren en hij had het briljante idee om een nachtelijke boswandeling te houden. Een originele manier om het einde van die periode te vieren. Snel even wat eten en drinken in een rugzakje gegooid en daarna in de auto gesprongen op weg naar een van de bossen onder Eindhoven.

De meeste bossen zijn verboden terrein na het vallen van de schemering en dit bos vormt daar geen uitzondering op. We parkeerden de auto aan de rand van het bos en niet op de daarvoor bestemde parkeerplaats. Dat zou het voor de boswachter wat al te makkelijk hebben gemaakt. Niet? Bovendien stond de parkeerplaats ook bekend als homo-ontmoetingsplaats en dat was niet waarvoor we die avond op stap waren.

Een bos bij nacht heeft een totaal andere energie dan een bos bij dag. Het doet iets met je psyche. Ik zou er nooit aan denken om 's nachts in m'n eentje door een bos te struinen. Mijn heldendom is dan ver te zoeken. Voor Peter gold hetzelfde. Maar samen durfden we het wel aan. De maan was ergens onzichtbaar aanwezig en boven onze hoofden was een groots sterrenfeest aan de gang.

Booties aan, rugzakje om en dan op pad. Het was een voor mij onbekende route maar Peter kende de weg. Desondanks was het toch concentreren op de weg. Er waren stukken bij die echt aardedonker waren en dat onze voeten het pad vonden alleen maar omdat dat harder was dan de berm.

De gesprekken gingen over het verschil in energie tussen op stap met alleen mannen en mannen en vrouwen samen. Dat we ons als mannen vaak te weinig met het eerste bezighouden en in het tweede geval regelmatig een strijd met elkaar aangaan. Al die energie konden we nu tijdens de boswandeling voor elkaar bewaren.

De nachtelijke wandeling was ook een mooie metafoor voor ons zoeken binnen relaties, waarbij we vaak ook in het duister tasten. Uiteindelijk kwamen we bij een stuk hei waar we een bankje vonden met het bos in de rug. Rugzakje uitpakken: bidon water, Port Salut, Old Amsterdam, salami en Finse crackers. Een waar feestmaal.

Vlak daarvoor hadden we onze eerste vallende ster voor die avond gezien en we nestelden ons voor de volgenden. En die kwamen al snel. Sommige waren onvoorstelbaar mooi met lang vlammende staarten. Gezeten op het bankje moesten we af en toe wegduiken omdat er een auto rustig rijdend op een pad achter ons voorbij kwam. We konden in het donker niet opmaken of het de boswachter was of niet. Maar dat risico wilden we niet lopen.

Voor ons ontvouwde zich op de hei ook het mooie schouwspel van laaghangende mist die in golven kwam opzetten. Er kwamen op die manier mooie figuren in de mist. Alles beter dan dat er ineens figuren UIT de mist kwamen. Geen flauw benul van de tijd maar het vocht en de kou begonnen op te trekken. Dus tijd om te gaan.

Rugzakje weer ingepakt en verder gelopen. Op een gegeven moment kwam er weer een auto aanzetten door het bos en deze keer doken we allebei de berm in en plat liggend onder de naaldbomen, deden we onze beste imitatie van boomstronk na. Teruglopend naar de auto, in de buurt van het boswachtershuisje kregen we het toch nog voor elkaar om van het pad te raken. Onvoorstelbaar hoe luid een bos kan kraken dan. Pad weer gevonden en de laatste honderd meters het bos uit, leek het wel of we de stal weer roken.

Eenmaal in de auto terug naar Eindhoven kwamen er allerlei spook- en griezelverhalen naar boven en we waren zo druk, dat het er alle schijn van had dat we even een stuk spanning moesten ontladen.

Heerlijke waardevolle avond gehad!

woensdag, 14 augustus, 2002 door | Bryan :: [reakties (1)] :: [link]
Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost