Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Quick Notes
Quick Notes - Relaties
Relaties
To Please or not to Please

Hopenlijk komt dit je niet al te bekend voor maar ik vrees het ergste. Laten we een standaard man-vrouw relatie nemen. Zij staat voor de spiegel, zichzelf te keuren en laat dan een opmerking los over iets wat haar niet bevalt aan zichzelf. Bijvoorbeeld:

"M'n billen zijn veels te dik geworden. Ik kan die jurk nooit meer aan."

De huiskamervraag: Wat doe jij? Wat antwoord jij op zo'n moment?

99 van de 100 mannen (niet wetenschappelijk onderbouwd) zullen op een manier reageren waarbij ze de dame zullen proberen gerust te stellen. Iets in de trant van:

"Ach schatje/lieverd/suikertje/.... dat valt toch best wel mee. Je ziet er gewoon fantastisch uit zoals je bent"

Laat me je vertellen dat er een betere weg is, een betere manier. Een manier die jullie beiden meer zal brengen.

Wat als je haar nu eens zou bevestigen in datgene dat ze zegt? Of nog beter: wat als je voor de groteske overdrijving zou gaan? Iets in de trant van:

"Ik ben blij dat je er zelf over begint. Want ik snap niet hoe jij met zo'n dikke kont nog door de deuren past?"

De sleutel voor deze overdrijving is natuurlijk wel dat je dit met een welgemeende big smile brengt. Ik beloof je dat het snel gedaan is met deze negatieve vorm van zelfkritiek. Ergo, er blijft zoveel meer tijd over om leuke dingen met elkaar te doen. Samen naar de sportschool of zo.

(oooooh en laat de beschuldigingen van vrouwonvriendelijk-gedrag maar weer komen....)

dinsdag, 3 februari, 2004 door | Bryan :: [reakties (5)] :: [link]
Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost