Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Books
Boek van de Maand
Boek
De kracht van echte mannen

"Gids voor de omgang met vrouwen, werk en seksualiteit". Of een andere quote, deze keer uit de inleiding:"Dit boek is een gids voor een speciaal soort man die wij om ons heen zien ontstaan. Deze man is schaamteloos mannelijk - hij is doelbewust, vol zelfvertrouwen en doelgericht, en hij leidt zijn zelfgekozen manier van leven met grote integriteit en humor - en hij is gevoelig, spontaan en spiritueel, met zijn hart betrokken bij het ontdekken en leven van zijn diepste waarheid".

Dit zijn grootse woorden van de schrijver David Deida. En naar mijn idee maakt hij het nog waar ook. Dit boek gaat veel verder dan de kracht van de herkenning. Het onthult de waarheden van de kern van je mannelijke essentie. En als je van politiek correcte uitspraken houdt zul je moeite hebben met die waarheden. Maar je kunt evengoed voelen of het waar voor je is of niet.

En het is ook daadwerkelijk een gids. Vanaf de eerste pagina kan je aan de slag met die waarheden, met nieuwe manieren om met bekende issues om te gaan. In 8 hoofdstukken leidt deze gids je door een heel breed terrein:

  1. De kracht van een man
  2. Omgaan met vrouwen
  3. Werken met polariteit en energie
  4. Wat vrouwen werkelijk willen
  5. Je donkere kant
  6. Vrouwelijke aantrekkingskracht
  7. Lichaamsoefeningen
  8. Yoga van intimiteit voor mannen en vrouwen

Dit boek bevordert het samengaan van de seksen, niet door te proberen meer op elkaar te gaan lijken maar door te werken met juist de polariteiten, dat wat ons man maakt en de ander vrouw. Verplichte lectuur, gids en inspiratiebron.

vrijdag, 11 februari, 2005 door | Bryan :: [reakties (8094)]

De Alchemist
Over het volgen en leven van je eigen legende. Dit verhaal bewijst dat grote waarheden niet altijd in dikke volumes verwoord hoeven te worden. De samenvatting? De droom, synchroniciteit, de tekens, luisteren naar je hart en volharding.

Geweldloze Communicatie
Sommige boeken moeten we verplicht stellen in het schoolcurriculum. Tenminste als we onze toekomst serieus nemen. Deze van Marshall B. Rosenberg hoort zeker op de lijst.

Boek Archief
Boek
De Alchemist [mei 2004]
Geweldloze Communicatie [februari 2004]
Tantra [december 2003]
Waarom mannen niet luisteren - en vrouwen niet kunnen kaartlezen. [september 2003]
Goden in elke man [januari 2003]
A Prayer for Owen Meany [augustus 2002]
De Terugkeer van de Koning [juli 2002]
Manhood [juni 2002]
The Adventures of Anybody [mei 2002]
Just for Fun [april 2002]
Conscious Evolution [maart 2002]
Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost