Deze site functioneert beter en ziet er radicaal anders en beter uit in een browser die web standaarden ondersteunt. Bij gebruik van een dergelijke browser is dit bericht niet zichtbaar. Deze site is evenwel toegankelijk voor iedere browser of Internet device. Mocht u geen dwingende reden hebben om uw huidige browser te blijven gebruiken, bijv. een geldende bedrijfsstandaard, dan wordt u uitgenodigd een moderne browser te installeren door deze link te volgen.

Men and Words : Films
Film van de Maand
Film
Flirt

We houden het kort en bondig, want anders wordt deze opsomming van vreselijke dingen te lang voor deze rubriek. Het thema van de film is niet flirten maar Trouw. De makers hebben niet gekozen voor een boodschap links- of rechtsom. Erg slap.
Verhaal en plot zijn bedroevend. De acteerprestaties ontstijgen het amateurniveau nauwelijks. We vragen ons af waarom je in godsnaam een Spanjool een Marokkaan moet laten spelen, terwijl er toch zat goede Marokkaanse acteurs zijn. De dialogen zijn tenenkrommend, maar gelukkig vaak zeer slecht te verstaan. Daarbij lopen geluid en beeld in teveel gevallen niet synchroon. We verbaasden ons over het feit dat we geen microfoons in beeld zagen - het zou hier niet misstaan hebben. De karakters: er waren er teveel, ze leken teveel op elkaar qua uiterlijk en inhoud, onderlinge verhoudingen waren te ingewikkeld en de acteurs waren slecht gecast. Tot slot was het tempo te laag en het geheel te genant om bij in slaap te vallen.
Wel goed was de muziekkeuze.
Ons advies: luister naar de soundtrack maar ga de film niet zien. Judith en Rob

zaterdag, 19 februari, 2005 door | Rob :: [reakties (0)]

The Incredibles
De laatste animatie van pixar, dit keer over een familie superhelden. Fantastische animatiefilm, alles klopt, veel humor, met name de James Bond referenties vonden wij erg geslaagd. 4 en halve ster uit 5 (we houden een slag om de arm voor de volgende pixar). Komt later zeker in mijn dvd-collectie.

Lost in Translation
De tweede film van Sofia Coppola (dochter van) beschrijft de ontmoeting van een Amerikaanse filmster en een jonge filosofe in Tokio in hun strijd tegen de jetlag. Prachtige acteerwerk van Murray (moet een oscar worden) en de mooie Johansson (kennen we o.a. van Ghostworld). Boeiende film, erg grappig ook, 4 sterren.

Film Archief
Film
The Incredibles [december 2004]
Lost in Translation [februari 2004]
Hero [januari 2004]
Elephant [januari 2004]
Matrix - Revolutions [november 2003]
The man without a past [oktober 2003]
Jackass - the movie [februari 2003]
Bowling for Columbine [december 2002]
Full Frontal [oktober 2002]
Every stewardess goes to heaven [september 2002]
Men in Black II [juli 2002]
Star Wars: Attack of the Clones [mei 2002]
Panic Room [april 2002]
A beautiful Mind [maart 2002]
Powered by Movable Type & hosted by Cornerhost